Tüm Yönleri ile Honor Band 6 İncelemesi

Akıllı bileklik modelleri ilk çıktıkları günden itibaren birçok kişinin favorisi haline geldi. Haliyle zamanla ekranları ve diğer özellikleri de gelişmeye başladı. Artık daha büyük ekran ve daha fazla özellik sunan akıllı bileklik modelleri arasındaki yarışta her marka farklılıklarını öne çıkararak öne çıkmaya çalışıyor. Bu yazımızda son çıkan modellerden biri olan Honor Band 6 modeli hakkındaki bilgileri bulabilirsiniz.

Akıllı saat modellerine göre daha uygun fiyatlı olan akıllı bileklikler arasında yer alan Honor Band 6, bir fitness takipçisi arayanlar için oldukça ideal bir model. Xiaomi Mi Band 6, Amazfit Band 5 ve Samsung Galaxy Fit 2 gibi rakipleriyle yarışan modelin öne çıkan özelliklerine gelin birlikte bakalım.

Tasarım ve Ekran

Honor band 6 tasarım
Şık ve oldukça iddialı; Honor Band 6.

Tasarım olarak rakipleriyle benzer yönleri olan Honor Band 6, birtakım ufak dokunuşlarla diğerlerinden ayrılıyor. Bilekliğin sol tarafında Honor logosu yer alırken, sağ tarafta şeritle tuşların olduğu bir alan mevcut. Gri, siyah ve pembe renk seçenekleriyle sunulan akıllı bileklik, 1.47 inç ekrana sahip. Ekran AMOLED panele sahip ve 194×368 piksel çözünürlük sunuyor. Geleneksel bileklik modellerine göre  %1482 daha fazla ekran alanı sunan cihaz, akıllı saat tarzına bu yönden oldukça yakın diyebiliriz.

Ana ekran arayüzü ise oldukça sade ve kullanışlı. Ayrıca telefonunuzda kullandığınız ana ekran arayüzünü bileklik ekranında da kullanabilirsiniz. Gayet iyi performans sunan ekran, akıcılık açısından da oldukça başarılı.

Genel Özellikler

honor band 6 performans
Honor Band 6’nın öne çıkan özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz.
  • Artık birçok akıllı bileklik modelinde standart haline gelen adım izleme, nabız takibi, uyku analizi gibi özellikler Honor Band 6 ‘da bulunuyor. Ancak bu özellikleri bir adım ileri götüren bileklik, günlük aktiviteleriniz hakkında tüm verileri toplayarak size bir rapor olarak sunabiliyor.
  • Egzersiz konusunda da oldukça başarılı olan Honor Band 6, 10 adet egzersiz moduna sahip. Yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme, aletli ve aletsiz egzersizler için seçenekler bileklik içerisinde mevcut. Bu ana kategoriler de dahil olmak üzere fiziksel egzersizlerinizi takip edebileceğiniz 95 adet egzersiz modu seçeneğini sizi bekliyor. Ayrıca su altı egzersizlerinde de bilekliğinizi rahatlıkla kullabilirsiniz. Tüm egzersizler için başlama tuşuna bastıktan sonra anlın bilgilendirmeler ve sonrasında performans raporlarını görebilirsiniz.
  • Bileklikte yer alan optik kalp ritim sensörü TruSeen™ 4.0 sayesinde 7/24 nabız takibi yapabilirsiniz. Hareketsiz kaldığınızda veya kalp ritminiz çok yükseldiğinde bileklik sizi uyaracaktır. Buna ek olarak stres seviyenizi ölçebilir ve nefes egzersizleri ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
  • Sağlıklı bir yaşam için düzenli uyku olmazsa olmazlar arasında yer alır. TruSleep™ algoritması sayesinde uykunuzun tüm aşamalarını takip edebilirsiniz. Derin uyku, hafif uyku, REM uykusu ve şekerleme gibi süreleri takip ederek uyku kaliteniz hakkında bilgi edinebilirsiniz. Uyku raporları ile daha düzenli ve iyi bir uyku sistemi kurmanız oldukça kolaylaşacaktır.
  • Kandaki oksijen seviyesi yani SpO2 ölçümü yapan bileklik, sağlığınızla ilgili verileri düzenli olarak takip etmenizi saplar. Ölçülen değerin %90 üzerinde olması halinde genel sağlık durumunuzun iyi olduğunuz söyleyebiliriz. Altında olan değerlerde ise doktorunuza görünmeniz veya dinlenmeniz iyi olacaktır.
  • Telefonunuzla direkt olarak bağlantı kurmanızı sağlar. Gelen mesaj, günlük ajanda, müzik oynatımı, telefonumu bul, çağrı cevaplama gibi birçok konuda bildirim sunar.

Performans ve Pil Ömrü

akıllı bileklik
Uzun pil ömrü ile Honor Band 6, beklentilerinizi karşılayacaktır.

Honor Band 6, pil ömrü olarak oldukça iyi bir performansa sahip. Aktif kullanımda 10 gün, daha hafif kullanımda ise 14 güne kadar kullanım sağlamaktadır. Tabii ki bu kullanımlar ekranın açık kalma süresi, gbi kullanma yoğunluğunuza göre değişkenlik göstermektedir. Buna ek olarak 10 dakika şarjla yaklaşık 3 güne kadar kullanım özelliği olduğunu da eklemek gerek.